just click wherever u want to

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Wednesday, December 19, 2012

Google+ Kasi Pening Daaaa!

Photobucket
OMD! Oh my dear...!!!

Banyak plak komen aku dapat suruh ajar cara nak cantik kan blog. Tapi masalahnya ada yang guna Google+ . Ada perasan tak google suruh sharekan upgraded link kat blog-blog korang. Nampak tak? Ce cari.. Masalahnya lagi,aku pening dan tak tahu nak guna benda alah Google+ tu meh.. Cari url blogspot,tadak pun :( Nama pun baru kan,jadi kena lah study kasi habis dulu,barulah leh jadi guru. Tak gitu cikgu?

Hmmm.. (sambil buat mulut muncung).. nampak gayanya kepada sesiapa yang mintak pertolongan saya untuk tunjuk ajar cara nak cantikkan blog guna Google+ , saya minta maaf sesangat,benda baru saya tak belajar lagi,kalau dah tahu serba sedikit saya kongsi ya.. Tapi saya agak ke-busy-an sedikit buat masa ini,tunggu masa lapang la gamaknya.. Sabar separuh dari iman kan? kan? kan? hehee..

Tapi ini pesanan aku buat all newbie. Bloggers baru sekalian :

- Kalau boleh elak menggunakan benda yang baru,yang di-rekemen-kan untuk buat blog. 

- Kalau ada keluar share with new bla bla bla , cuba cari pilihan lain @ benda yang anda rasa benda yang sama tapi dia tak rekemen-kan pun. Itu tandanya benda lama yang sama &  blogger lama guna kan. Paham tak ayat aku? haha

- Kalau tidak ada pilihan @ button lain untuk ditekan,anda terpaksa jugakla menggunakannya. Maka pelajarilah ia dengan sabar :)

Mesej ini dibawa khas untuk anda bagi mengelak sebarang kekeliruan sesama kita di masa hadapan nanti. heehehe.. poyo gilerssssss ayat!

p/s : kalau sesiapa faham macam mana nak trace blog melalui Google+ ni,meh terangkan kat aku eh.. aku ke-konpiusan ni.. :(
Photobucket

1 comment:

  1. betul tu betull..puas cari link kwn yg follow tapi dia guna google+ tu..
    fening2..x dpt cari..=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...