just click wherever u want to

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Sunday, June 24, 2012

Entry Untuk Manusia Seperti Ini...

Photobucket 
Bismillahirahmanirahim..
**harap maaf. Kali ini entry berbaur agak marah,kecewa,geram dan menyampah serta kasar. Pada mereka yang tidak boleh terima,harap segera close blog ini dengan segera. Cik blog tidak akan bertanggungjawab diatas segala apa yang dirasai oleh anda (atau mungkin anda memang orang seperti ini?). Ini sekadar luahan hati Cik blog,tiada kena mengena dengan sesiapa**

Ini entry khas buat mereka yang talam dua muka,perasan bagus,suka tikam belakang orang lain dan fikir dia paling bagus dan betul daripada orang lain.

1. Orangnya cakap depan kita baik je,manis bak gula pasir.. siap puji-puji lagi. Boleh blah!

2. Orang pakai tudung,pakai songkok semua baik? Siapa cakap? Jangan terpedaya..Hipokrit paling ramai. Setuju!

3. Orangnya konon-konon cakap tak burukkan orang lain,siap main sumpah-sumpah lagi.
**ishhh.. bahaya..bahaya..

4. Orang macam ni,bila depan bos atau ketua,cakap nak hebat,tapi bila ada salah,cepat je nak salahkan orang lain. Tak baik.. moga Allah beri peringatan.

5. Orangnya depan kita senyum melirik,belakang kita,mak aii.. segala bawah kain semua tersingkap. Kurang ajar betul kan?

6. Orangnya bila cakap tetang pengalaman,nak gah memanjang. Jadi tukang cuci pun pernah you! Pendek kata semua kerja dia pernah buat lah! Hebat siot!

7. Orang macam ni tak boleh kita lebih sikit,mesti iri hati. Konon-konon puji orang tu depan orang lain,padahal nak pancing untuk ngumpat.. "dia layak ke rasa-rasa korang?" damn!

8. Orang macam ni depan kita bagi semangat,bila kita salah sikit,cakap dekat orang lain,kita dah putus asa.Itu tak menjatuhkan ke?

9. Orangnya tak boleh tengok kita rapat dengan musuh dia. Mesti tak senang duduk kan? :p

10. Orang macam ni kena bertemu buku dengan ruas,baru dia faham tak semua manusia ni boleh jadi macam apa yang dia nak. Baru terbeliak biji mata.

Jadi profesional tak susah,tapi untuk berprofesional itu susah.
Untuk mereka yang berperangai macam ni dekat luar sana,renung-renungkanlah sebelum menyesal.
Allah itu maha adil. Sekarang dunia ni dapat balasan tunai. Tak takut ke?

Banyak lagi ciri-ciri untuk orang macam ni,tapi aku dah naik malas nak fikir. Perangai macam budak-budak yang tak matang. Padahal dah tinggi zirafah dah umurnya. Aku dah kena,dulu mungkin aku senyap,diamkan je bila kena. Tapi sekarang jangan harap,hormat memang hormat,kalau sampai menjejaskan mood aku,emosi aku,reputasi kerja aku,periuk nasi aku,tinggi macam mana pun pengalaman dia,kalau salah,tetap salah.

Dah terlalu banyak aku bersabar dan bertahan..

Pada siapa yang dah terkena dengan orang macam ni,jangan duduk diam macam aku. Terima je salah yang bukan salah kita. Bertindak untuk selamatkan diri sendiri dengan segera. Jangan biar dipandang lemah lagi...
Photobucket

1 comment:

 1. Salam Perkenalan..

  A ah betul tu Ainie..memang banyak orang jenis mcm ni. Semoga Allah balas la perangai tak ikhlas macam ni..

  Bestla blog ni, Mummy Akmar nak follow lah..

  Nanti jemput la ke <a href="http://elqashrinqaisara.blogspot.com>Blog Queen of the Castle</a>

  Nanti follow Blog Mummy yer!

  Take Care

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...