just click wherever u want to

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Friday, March 11, 2011

Macam Mana Nak Download Video Dekat Youtube?






Malas nak pergi tengok wayang? Nak simpan duit dari beli dvd? Download jela kat utube tuh.. macam2 ada kat utube tuh kan? best ape.. lagu,movie,tutorial n macam2 lagi la.. filem yg tak lulus kat mesia pn leh tengok kt utube,siap uncut lagi. hehe Hard disk aku tuh penuh dgn movie je,ntah bile nak burn dalam dvd plak.. pemalas rajin betul kan aku? hahaha. Tapi aku rasa ramai gak yg tahu n ramai gak yg tak tahu,xpe,aku kongsi ilmu dgn korang k,sbb aku pun orang yg tunjukkan. hehe. Ini cara kami kaki movie yg malas nak tunggu/download lama2 macam kat limewire tuh,sakit hati lagi kalo die kasi cite tipu! geramnya!
*Aku warning gak awal2,kat youtube ade video yang bagus n ade yg tak bagus,kalo movie plak,ade yang tak cukup part,xpenuh,so di nasihatkan,cari sampai dapat n kalo tak de tuh,download la cite lain je,xyah kecewa lama2.. hehehe. so,let's start!

  • korang klik kat sini. Aku pakai real player 11,tak pakai lain. Sebab bagi aku ini cara paling senang.
  • download real player 11. Tunggu sampai habis.
+ kalo pakai windows 7,macam aku,akan muncul satu tab download kat bahagian bawah komputer korangkan? ok,dah selesai,klik situ,akan kuar satu tab kecik,klik Run. Bukan Save.


+ kalo pakai windows lain selain 7,klik kat button Start korang,kat kotak search tuh taip realplayer.exe .
kalo tak leh,korang cari kat folder yang korang save realplayer korang download tadi kat mana. Dah jumpe,check realplayer.exe ada ke tak,kalo ade klik 2x,pastu kuar tab kecik,klik dekat install. Install sampai selesai.
**Sila lakukan sebarang penginstallan semasa online,bukan offline. Internet on! paham?

  • dah habis install,korang buka la utube,cari movie/video yg korang nak,gerakkan mouse dekat screen video,automatically akan kuar Download This Video kat bahagian atas video. 
  • korang klik situ dan akan kuar :
satu kotak downloader. tunggu jela sampai habis download ok!
  • dah habis download,cari kat mana korang simpan bahan download korang tuh then dah leh tengok tanpa online dan sesi mengdownload tadi hanya menggunakan Internet Explorer dan Google Chrome!! =) tapi kadang2 Google Chrome bengong2 sikit,korang download guna IE je k.
  • TAPI,file yg korang download tuh adalah .flv . Dan file itu hanya boleh tengok dekat VLC Media Player dan RealPlayer sahaja. Kalo korang tak download VLC tuh,korang tengok dekat realplayer je k. Tak payah pening2.. aku ajarkan korang sume benda yg mudah sahaja..
  • lepas tuh,kalo dah jadi kaki movie mcm aku,penuhla hard disk korang nnt mcm aku punya nih.. hahaha!
yg nih aku tengok pakai vlc,sbb vlc boleh baca banyak file. 
sori,I byk cite hantu je,sbb I minat,jiwang2 tarak! hehe

***Sape yang pakai broadband,aku tak galakkan korang download lebih dari 1 movie sebulan,nnt korang punya bandwith kurang,sesi mengdownload akan jadi lembab,so download kt kedai mamak yg kasi wifi free tuh ye,download la sampai lebam.. hehehe
****Korang jangan download benda yg bukan2 kat utube tuh lak! Jadila insan yg bermoral.. cewah~

p/s : next tutorial - macam mana nak mengedit gambar cantik2?




20 comments:

  1. Woah ! thanx ea . Ni bru thu cmne nk download kt utube . hehe . Sblum ni kt 4shared & media fire je . Thanx alot !

    ReplyDelete
  2. DOWNLOAD KAT SINI MOVIE2 TERBARU MELAYU & ENGLISH.. HARI2 MOVIE MASUK DEKAT SINI SIAP DENGAN CARA2 MENDOWNLOAD LAGI http://nakdownloadciter.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. npe sye buat tk boleh ! :<

    ReplyDelete
  4. @anonymous : laaaa.... tang mana tu yg xbolehnya?

    ReplyDelete
  5. da download da realplayer tuh . tp tk de ape pon . . mcm mane tu ?

    ReplyDelete
  6. dah run software real player tu ke belum?

    ReplyDelete
  7. masalah nya . bile nk download kt utube . smua nya trailler . . :<

    ReplyDelete
  8. hehehehe... carilah yang full movie,yang pi download trailer punya nape.. :)

    ReplyDelete
  9. tq very much...mmg senang!!

    ReplyDelete
  10. dah download realplayer tapi tak jadi ape ape pon... mcm mane nak buat???

    ReplyDelete
  11. susahnye nak download realplayer asyik x jadi jew..huuurmmmm

    ReplyDelete
  12. ye dye slalu kuar restart download

    ReplyDelete
  13. mintak maaf ye pada siapa yang tak dapat download real player lagi. Saya pun tak tahu kenapa,saya buat ok je. Mungkin OS anda tak support kot dan mungkin jugak real player nak upgrade yang baru.. harap bersabar dan cuba lagi k :)

    ReplyDelete
  14. download real player dah okay .. cuma bila nak download video tu lembab yang amat . setakat ni bru nak download video lagu .. tak berani lagi download movie.. memang dia lambat ek ?

    ReplyDelete
  15. lambat tu selalunya kerana line internet :)

    ReplyDelete
  16. adik tak jumpa pun ayat download this video ni kak... :(

    ReplyDelete
  17. download pakai youtube downloader (ytd),,bleh carik smua file cm torrent nk download..just visit http://torrentz.eu. and seardh kt situ..untuk file melayu bleh la download kt http://jiwang.cc . hehe..tq
    0
    -

    ReplyDelete
  18. kenape dekat atas you tube tuhh takde macam kat gamba akak tuhh ?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...